Labour weekend & Jazz - Reisverslag uit Wanganui, Nieuw Zeeland van Yvonne Oonk - WaarBenJij.nu Labour weekend & Jazz - Reisverslag uit Wanganui, Nieuw Zeeland van Yvonne Oonk - WaarBenJij.nu

Labour weekend & Jazz

Door: Yvonne

Blijf op de hoogte en volg Yvonne

29 Oktober 2007 | Nieuw Zeeland, Wanganui

Hi,

Terwijl het bij jullie nu najaar is en het winter wordt is het hier voorjaar. Toen ik hier aankwam was het weer de meeste tijd heerlijk. Zon, water en warmte. Beter kon haast niet! Helaas kwam na de eerste twee weken het echte voorjaarsweer en is het was meeste tijd koud, nat met erg veel wind en als je naar buiten keek was het grijs. Baal! Tussendoor kon het weer ook zo omslaan en was het lekker warm als je in de zon stond. Maar gelukkig is naar alle waarschijnlijkheid, het ergste gedeelte van het voorjaar voorbij en wordt het nu beter, warmer en met meer zon. Gister was het heerlijk weer met 17 graden en de meeste tijd zon en ook vandaag was het super mooi. Nog even, en ik krijg ‘echte’ voorjaarsgevoelens.

Afgelopen weekend was hier Labour Weekend en ik was gelukkig vrij!! Op zaterdag is in Wanganui altijd markt en aangezien ik daar tot nu toe nog niet was geweest, werd het hoogste tijd! Dus samen met Annika erheen. De markt stelde niet zo veel voor als ik in eerste instantie verwacht had, maar het was leuk. In het teken van het Jazz festival dat tijdens Labour weekend was, waren er jazz musikanten die speelden (Dixie band). Leuk om te horen en goed waren ze ook. Terwijl wij daar op de markt waren liep er een man rond die flyers uitdeelde voor de jazz activiteiten van dat weekend. Het was in eerste instantie een beetje een raar figuur om te zien, vooral met de zonnebril (die bij ons in de begin jaren 90 ‘in’ was) op. Hij wilde ons aanraden om heen te gaan maar na een kort gesprek hadden wij uitgelegt dat wij al kaarten hadden voor 1 van de twee Jazz concert ’s avonds waar de Manawatu Jazz Band speelde.
De meneer had ons verteld, dat hij daar ook aanwezig zou zijn, maar natuurlijk hadden wij daar totaal niet meer aangedacht toen wij daar eenmaal waren. Ter onze verbazing werd de Manawatu Jazz Band geintroduceerd door de president van de jazz club in Wanganui en omgeving en dat door de meneer van de markt dezelfde ochtend. Hij maakte zijn praatje nog een beetje mooier door te vermelden en te zeggen dat wij helemaal van Nederland en Duitsland zijn gereisd om deze oh zo geweldige band te horen... Natuurlijk. Maar het was een leuke avond met gezellige mensen en leuke jazz muziek uit de jaren 30 en 40.

Als alles zo gaat als de bedoeling is, ga ik begin november 4 dagen naar Rotorua samen met een nederlandse meid die in Auckland stage loopt. We weten nog niet helemaal zeker wat we allemaal willen gaan doen, maar in de planning zit een Maori avond en in ieder geval een bezoek aan het vulkanisch gebied.
De bussen gaan hier vaak maar 1 of 2 keer per dag wat niet handig is als je wat van Nieuw Zeeland wilt zien en maar 3 dagen vrij hebt. De andere stagiaire hier op het park was de zelfde mening en om ons probleempje op te lossen hebben wij maar een autotje gekocht.Welke? Een Mitsubishi Galant. Voor diegene die verstand hebben van auto’s: de auto is van 1988 en heeft een 2 liter motor. Wie had gedacht dat ik mijn eerste autotje in Nieuw Zeeland zou kopen... Ik vast en zeker niet. Voordat jullie allemaal denken dat wij een ‘krot van een bak’ hebben gekocht hebben onze ‘experts’ op het park er naar gekeken en deze ‘heren’ vonden het een zeer goede, toeverlaatbare auto! Vandaag hebben wij even een verzekeringtje geregelt en nu kunnen we cruisen met het bakkie. Lang leve vrijheid!!!

Ohja, pap; nog gefeliciteerd met je verjaardag! en mam; alvast gefeliciteerd met verjaardag!

Byebye

• 29 Oktober 2007 - 13:32

Miranda:

whaaa yvonne met een skeurbakkie;) Nou wees gerust, hier heeft het de hele dag geregent en de zon heb ik al een paar dagen niet meer gezien, wat een piep weer! En nog steeds volle stress.. Wel fijn dat je er ffies op uit gaat, is ook wel nodig beetje verder uit de omgeving:) Geen ongelukken maken en snel weer wat van je laten horen heh:)
    liefs en xx

• 29 Oktober 2007 - 21:04

Rietje:

Je had ook mijn autootje over kunnen nemen.. die van mij is inmiddels naar de sloop gegaan :( maar ik heb er n prima auto voor weer gekregen! succes daar en tot laters.. kusje

• 30 Oktober 2007 - 09:32

Chantal:

hey meis leuk autootjes hoor;) da's idd ook wel handig in gebieden waar bijna geen bussen rijden!
    fijn dat t daar nu beter weer wordt... en dan te bedenken dat wij nu al met winterjassen aanlopen (ongeveer een maand eerder dan normaal, aangezien ik m normaal pas met de ganzenmarkt aan heb..)
    maar ja mocht ik je ni weer spreken voor Rotorua... Veel plezier daar!!
    kus chantal

• 31 Oktober 2007 - 11:01

Sandra:

Lekker rondtoeren in Nieuw Zeeland, wat wil je nog meer?!
    Veel plezier in Rotorua! Hoop voor je dat t door gaat.
    Hier is en blijft alles hetzelfde, niets boeiends dus!
    Tot hoors!
    Kuss

• 01 November 2007 - 16:21

Pa En Ma.:

Dank je wel voor de felicitatie en de mooie kaart. Je auto ziet er heel mooi uit. (Super). Nou heel veel plezier en dat je veel lol heb in Rotorua en pas goed op.

Veel liefs Pa en Ma.

• 05 November 2007 - 18:00

Geert En Christa:

Ha die Vonne heeft en Auto, leuk voor jou en je kollega. Hoop dat jullie heel veel plezier aan dat autotje beleven, en heel veel kilometers konnen rijden. Wij
    wensen je veel lol en plezier en wel voorsichtig wij willen je heel terug.
    Groetjes Geert en Christa

• 08 November 2007 - 10:12

San:

hey meis mooie bak! heel goed, vaatwasser en auto, je kunt er beter blijven wonen, de zaken gaan goed, haha!
    Hoe bevalt je stage? Mijne is erg leuk, maar ja wel standaard in lw haha..
    Mis je wel hier hoor! heb geen frikansaus meer. :p
    Dus koop maar een paar flessen, voor in juli, als ik je op kom zoeken. :p
    spreek je snel

Kus San

• 16 November 2007 - 22:06

Dennis:

Ha Yvonne
    Klaas en ik zitten nu aan het bier. Missen je wel hier is niet meer zo gezellig. Wat heb je een mooie auto gekocht. Hebben ze daar ook witte kentekenplaten dat je je toch nog een beetje thuis voelt? Zo de foto's te zien is het daar heel schön. Biss bald.