Bridge to nowhere 9+10 Dec 07 - Reisverslag uit Wanganui, Nieuw Zeeland van Yvonne Oonk - WaarBenJij.nu Bridge to nowhere 9+10 Dec 07 - Reisverslag uit Wanganui, Nieuw Zeeland van Yvonne Oonk - WaarBenJij.nu

Bridge to nowhere 9+10 Dec 07

Door: Yvonne

Blijf op de hoogte en volg Yvonne

14 December 2007 | Nieuw Zeeland, Wanganui

Spontane acties zijn altijd leuk.
Ik was er niet meer van uit gegaan dat ik nog iets zou gaan ondernemen tot het eind van het jaar. Maar het tegendeel is van toepassing. Een paar dagen geleden kregen wij (tegen de verwachting in)een telefoontje of wij meewilden op de jetboat naar de Bridge To Nowhere (no-where). Ik had van de gasten, de eigenaren en de andere 3 studenten al veel goeds gehoord over de 'day-trip', dus werd het ook tijd dat ik er maar eens heen ging. Het was nogal last-minute (wij gingen er al niet meer van uit) dat wij te horen kregen dat wij meekonden en helaas zorgde dit nogal voor wat mis-communicatie tussen Jo (de eigenaar van het verblijf en de jetboat) en ons, maar dat is uiteindelijk wel opgelost.

Zoals jullie straks op de foto's kunnen zien hadden wij niet het beste weer. Het sputterde een beetje, maar dat was ook alles. Het regende gelukkig (!) niet zo dat men echt nat werd. De jet-boat tour was echt schitterend. De natuur die wij daar gezien hebben is ademberovend. De bomen en het bos, het water en de dieren geven je het gevoel dat je in een andere wereld bent die je alleen van film kent. Prachtig!!! De wandeling naar de Bridge to No-where was goed te doen ook hier waren voldoende foto-momenten natuurlijk. Bij de Bridge to No-where was het tijd om te luchen. Gelukkig hadden wij wat te eten mee, maar de reisleiding had ook koffie, thee en koekjes, waarvan heerlijk genoten werd terwijl Jo zijn verhaal vertelde over hoe en wanneer de brug gebouwd was en hoe het aan zijn naam kwam. De uitleg over het bos, de boeren die er vroeger zaten en de veranderingen die door de tijd heen hebben plaatsgevonden waren interessant om te horen.
Na de lunch zijn wij teruggelopen naar de jetboat waar we werden afgezet bij Jo's Lodge. Ons was verteld dat wij onze slaapspullen zouden meenemen omdat toen hij belde nog niet wist of er plek zou zijn. Dus toen de boot aankwam bij de lodge was er nogal een misverstand of wij nou wel of niet zouden blijven en ook waar wij zouden verblijven. Helaas had ons niemand verteld dat er 2 verschillende lodges waren. De een was self-served terwijl de andere full-served was. Maar alles is uiteindelijk (en na wat opgelaten gevoel) goed gekomen en wij verbleven in de lodge die full-served was. Het uitzicht vanaf de eetkamer over de bergen en de Whanganui River was uniek (in de wereld), spectaculair, breath taking and beautifull!!

De volgende dag hadden wij eigenlijk verwacht dat wij vroeg terug zouden gaan naar Pipiriki waar de auto stond. Simone zou eigenlijk werken en ons was verteld dat er twee tijden waren waarop wij terug konden, dus hadden wij besloten om niet te gaan kayakken. Helaas ging er dus geen boot terug om half 9 zoals ons verteld was en moesten wij wachten tot 11 uur waar wij eerst de mensen die wel gingen kayakken hebben opgehaald om vervolgens met ze allen terug te gaan naar Pipiriki. Dat was wel een beetje jammer omdat ik wel graag had willen kayakken en nog een beetje van de omgeving had willen genieten. Maarja men kan niet alles hebben...
Voordat ons kleine uitje met de jet-boat beeindigd was liet Ben (Jo's zoon) ons zijn kunsten met de jetboat nog even zien en voelen. Hij maakte met de jetboat een 'spin' van 360graden. Erg leuk, maar ik had het natuurlijk in Rotorua al eerder meegemaakt en moet eerlijk zeggen dat het daar een beetje spectaculairder was. Maar leuk was het natuurlijk wel.

Maandag waren wij rond een uurtje of 2 weer terug op het park. Het was een leuk en mooi uitje en eindelijk weet ik nu waar ik het over heb als ik onze gasten deze tour aanraadt.

Zo dat was het dan wel. Nu ga ik er echt niet meer van uit dat er nog wat spannends gaat gebeuren voordat met oud en nieuw het volgende avondtuur tegemoet ga. Juhu!
Ik wens jullie allemaal fijne kerstdagen!!!

Cheers

Ps: de link voor de foto's, http://www.mijnalbum.nl/Album=ZEOQ8UG6 Bridge to nowhere 9+10 Dec 07

• 15 December 2007 - 16:14

Pa En Ma.:

Wat een leuke meevaller zo,n daytrip op het einde v/h jaar. En al weer zulke prachtige foto,s wat fijn voor jou. Jammer dat je met de kerstdagen moet werken, maar wij hebben natuurlijk kontakt met je.
    Veel liefs Pa en Ma.

• 17 December 2007 - 18:08

Christa:

Mooie fotos vonne en leuk dat je nog en mooie dagtrip hat . is ons kerstkartje all anngekomen?????????
    Wij wensen je en hele fijne Kerst en een gezond en geluklijk nieuw jaar
    Groetjes uit Emmen

• 22 December 2007 - 18:19

Raymond En Pauliene:

We hebben de site ook eindelijk gevonden.
    We willen je bij deze nog een vrolijk 'warm' kerstfeest toewensen en een gelukkig nieuwjaar.

Raymond en Pauliene.

• 23 December 2007 - 12:51

Klaas&cherien:

Hai Yvonne wij wensen jou hele mooie feestdagen .Groeten uit Uelsen.

• 26 December 2007 - 13:20

Wim En Truus:

Ha die Yvonne, we zijn je niet vergeten hoor. Kijken regelmatig op je site om je te volgen in wat je doet. Je hebt het maar fantastisch daar. We hadden alleen wel gedacht dat je achter die boot zou gaan waterskiën, valt ons toch wel een beetje tegen dat je dat niet gedaan hebt. Wij willen je nog fijne feestdagen wensen en drink niet teveel op de laatste dag van het jaar.
    tot horens.
    Wim en Truus

• 27 December 2007 - 21:53

Marietje En Willie:

yvonne naar veel zoeken op de computer hebben wij de site gevonden wij wensen jou een heel goed en gezond 2008.Wij hebben gelezen dat jij het erg naar je zin hebt hou dat zo...

• 28 December 2007 - 16:13

Sandra:

Hey meis! Dat klinkt weer fantastisch! Ik ga zodadelijk de foto's bekijken.
    Ik wens je een hele fijne jaarwisseling en een mooi 2008!
    Tot spreeks meid.
    Liefs San

• 29 December 2007 - 15:10

Geert&Christa:

Hoi Yvonne nog snel de beste wensen voor 2008 en wij hopen dat je niet werken moet, maar lekker feesten kan.
    Groetjes uit Emmen

• 01 Januari 2008 - 14:56

Geert & Christa:

Yvonne de allerbeste wensen en veel geluk en plezier voor 2008!!