De "grote" verhuizing - Reisverslag uit Wanganui, Nieuw Zeeland van Yvonne Oonk - WaarBenJij.nu De "grote" verhuizing - Reisverslag uit Wanganui, Nieuw Zeeland van Yvonne Oonk - WaarBenJij.nu

De "grote" verhuizing

Door: Yvonne

Blijf op de hoogte en volg Yvonne

14 Oktober 2007 | Nieuw Zeeland, Wanganui

Hey,

Sorrie dat jullie een tijdje niks van mij gehoord hebben! Ik weet dat ik jullie op emails, reacties en foto’s wachten maar het is hier nogal druk, we hebben maar 1 computer en door onweer heeft het internet er bijna een week afgelegen, baal! Maar daardoor was het werk wel wat rustiger :)

Omdat er tijdens de afgelopen 3 maand geen student op het park was, woonden de eigenaren met het gezin, zelf in het appartement boven het kantoor.
De eerste 3 week heb ik in 1 van de kitchen cabins gewoond. Dat was een kamer op het park met een dubbelbed, stapelbed en een klein keukentje. Ik had het keukentje dan wel, maar die heb ik nooit gebruikt omdat ik gewoon met de familie mee kon eten. Mijn portemonnee weer blij;-) De reden dat het 3 week geduurd heeft, was dat ze wilden wachten met verhuizen tot dat de tweede stagiaire er ook was. Josephine (Josy) uit Duitsland. Ik vond het allemaal wel prima want dan was ik niet alleen hier.
Maar uiteindelijk was het zover. Iedereen ging verhuizen. Het moest ook wel want onze kamers waren voor de volgende dag verhuurd. 'S morgens was iedereen druk met inpakken en zodra Josy en ik onze spullen naar het appartement hadden gebracht zijn wij er vandoor gegaan om levenmiddelen te halen. Ik was even vergeten wat het ook alweer kost als je 'alles' in huis moet halen, zodat je eerst weer een tijd vooruit kunt. Al met al waren wij een BOEL geld kwijt voor de eerste inkoop, maar de helft van de spullen hoeven wij de eerste tijd dan ook niet meer aan te schaffen. Gelukkig!!
Het is wel een stuk fijner in huis. Al onze spullen zijn hier, dus als we wat nodig hebben hoeven we niet heen en weer te lopen en het is een stuk rustiger nu dat de kinderen (10 en 12) niet meer in huis zijn.

Het appartement is best fijn. We hebben een keuken met alles erop en eraan, zelfs afwasmachine (juhu), de woonkamer heeft uitzicht op de Whanganui river, en alle slaapkamers hebben een dubbelbed. De inrichting en alles is natuurlijk niet het modernste, maar het voldoet prima de volgende 6 maand. Naast de woonkamer is een terras met een paar tafels en banken (prima voor barbequen). Op het terras zien we aan de ene kant de Whanganui River en aan de andere kant hebben we het uitzicht over het park. Prima dus. Zodra het weer wat warmer word kunnen we dus ook mooi buiten eten en genieten van de zon (als het werk dat toelaat).

Nu dat ik in het appartement zit kan ik jullie het huis nummer geven: 0064 6 343 8409. Bedenk wel dat er 11 uur verschil in zit. Als het bij jullie 20uur is is het hier 7 uur. Straks als jullie overgaan naar wintertijd is het 12 uur verschill. Wij zijn vorige week overgaan naar zomertijd.

Bij deze wil ik ook gelijk jullie bedanken voor de kaarten die ik gekregen heb! Echt super leuk om te lezen en te zien.

Groetjes