De reis - Reisverslag uit Wanganui, Nieuw Zeeland van Yvonne Oonk - WaarBenJij.nu De reis - Reisverslag uit Wanganui, Nieuw Zeeland van Yvonne Oonk - WaarBenJij.nu

De reis

Door: Yvonne

Blijf op de hoogte en volg Yvonne

12 September 2007 | Nieuw Zeeland, Wanganui

Hallo iedereen,

De reis naar Schiphol verliep goed en snel en wij (pap, mam, Chantal en Miranda) hebben zelfs nog tijd gehad om te shoppen, als wij dat zouden willen, maar aangezien ik de tassen al ingecheckt (en overvol) had,was dat niet meer nodig ;-)

Maar op een gegeven moment was het tijd voor mij om het laatste stuk op het vliegveld zelf te doen. En tja zoals je het kunt verwachten verliep het niet helemaal vlekkeloos. Ten eerste werd ik gelijk al getrolleert... (ik zie er ook uit als een crimineel). Dat eenmaal gehad kwam het volgende: vertraging. Ook leuk als je al moe bent en eigenlijk alleen nog maar op het vliegtuig wilt stappen.

Wat mij opviel was dat het overal redelijk rustig was op de vliegvelden en dat het ook overal redelijk schoon was. Best leuk om de verschillende winkels in te gaan terwijl men aan het wachten is op de volgende vlucht. Proberen ze me in Hong Kong ook nog eens een echte Fendi schoudertas te verkopen, kost maar 12.000 Hong Kong Dollar (hoezo ik ga straks rondreisen...)
Maar ik zal jullie de rest van de details besparen. Over het algemeen verliep de reis goed en echt last van een jetlag had ik ook niet. Was wel moe.

In Auckland heb ik de bus naar het backpackers hotel genomen waar ik dan 1 nacht ben gebleven. Leuk dat ze me eerst naar het verkeerde hotel hebben gestuurd zodat ik nog een met al mijn bagage 15 minuten mocht lopen..
In Auckland heb ik gelijk maar een Nieuw Zeelands nummer aangeschaft zodat de mensen hier en jullie mij kunnen sms (bellen). Zal morgen ofzo het nummer en het adres nog wel plaatsen.
Ondanks dat ik net de lange reis achter de rug kon ik natuurlijk het feestje dat 's avonds in de Globe bar(hoort bij het ABC hotel)werd gegeven niet laten voorbij gaan zonder er geweest te zijn. Mijn kamergenootje vanuit Wales bleek erg gezellig te zijn en samen met andere backpackers werd het een beetje later dan mijn bedoeling was, haha.

De volgende ochtend (8.45 uur aanwezig zijn) ben ik naar het bus station gelopen om daar verder te reisen naar Wanganui waar ik werd opgehaald door de eigenaren. De bus was niet ideaal om mee te reisen maar erg vond ik het ook niet. Zo kon ik nog wat van het landschap (erg mooi!!) zien en nog een beetje dommelen.

Dat was het wel over de reis.
Bedankt voor al jullie leuke berichtjes!!!

Greetz

• 12 September 2007 - 12:27

Geert&Christa:

Mooi dat je veilig aangekomen bent Yvonne, hoe is het weer daar, hier is het zoals je het wel kent, af en toe zon dan weer regen, 17graden.
    Veel plezier maken he!!

• 12 September 2007 - 13:09

Mama En Papa:

Fijn dat je goed bent aangekomen en dat je nog zo fit bent.
    En nu werken en veel genieten.
    We horen nog van je,
    Groetjes van pa. en ma.

• 12 September 2007 - 14:32

Femke:

Heey Yvonne! Klinkt leuk allemaal, landschap daar lijkt me ook wel heel mooi! Ben benieuwd naar je eerste foto's, als die komen? Dat word nog wat met jou en die backpacker hostels straks als je gaat reizen. Volgens mij zit veel slaap er dan niet meer in ;) Veel plezier in ieder geval! Kus, Femke

• 13 September 2007 - 10:45

Elvira :

Hey Vonne,

Wilde al eerder kijken op je site maar je kent me, was weer erg druk. Nog een week dan is het weer rustig. Maar wat ik wilde zeggen ik ben blij dat je goed bent aangekomen.

Ben erg benieuwd naar al je belevenissen de komende tijd, nou ja jaar. Ik heb me aangemeld voor de mailinglist dus nu is het voor mij vrij onmogelijk om een bericht te missen.

Oja vond het erg gezellig om even uit eten te gaan in Leeuwarden. Was vast nog erg gezellig in de stad toen wij al thuis waren. Lag by the way in de auto al te slapen.

Ik zou zeggen geniet even van je vrijheid en werkse zodra het echt werken begint. Hoop voor je dat je eerst nog even van de nieuwe omgeving kunt genieten.

Liefs en knuffel,
    Elf

• 14 September 2007 - 20:11

Rijanne:

Heej wijffie..
    Goed te lezen dat je heelhuids bent aangekomen.. Toch blijft het herkenbaar hoor: het kan toch niet in 1 x goed gaan met jou ;) Heel veel plezier gewenst en ik zal je verhalen volgen!! (Als ik het ff weer wat rustig heb:))

Knuffel en liefs